TaikahattuPäiväkoti Taikahatussa on mukava olla!

Turun Länsikeskuksessa sijaitsevassa Taikahatussa on 60 hoitopaikkaa, yhdeksän hoito-/kasvatushenkilöä ja laitosapulainen. Onnistunut hoitopäivä koostuu monipuolisista virikkeistä, oivalluksista, elämyksistä ja uuden oppimisesta. Turvallisuus, tutut aikuiset ja säännölliset arkirutiinit ovat Taikahatun toiminnan kulmakiviä.

Jokaiselle lapselle laaditaan vuosittain henkilökohtainen hoito- ja kasvatussuunnitelma, joka on yhteneväinen Turun kaupungin päiväkotien kanssa. Lapsen kasvunkansio on sähköisessä muodossa MUKSUNKIRJAssa, joka toimii tiedonkulun välineenä vanhempien ja päiväkodin välillä.

Päivähoitopaikkoja voi tiedustella sähköpostitse paivakoti.taikahattu@gmail.com – ota yhtettä ja tule tutustumiskäynnille!

Päiväkoti on avoinna arkisin klo. 6.30-17.00

Seuraa meitä Instagramissa: paivakoti.taikahattu
Päiväkoti Taikahatussa toteutettava varhaiskasvatus noudattaa Turun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa.
Päiväkoti Taikahatun omavalvontasuunnitelma

Tutustu Taikahatun ryhmiin:

 • Taikurit

  Taikureissa on 12 hoitopaikkaa alle 3-vuotiaille lapsille. Ryhmässä työskentelee opettaja ja kaksi hoitajaa. Lapset toimivat kiinteissä pienryhmissä. Ryhmässä harjoitellaan ikätasoa vastaavia taitoja lasten ehdoilla. Toiminta tarjoaa lapsille elämyksiä, taitoja ja uusia kokemuksia. Syli ja aito kiinnostus lapseen on Taikahatussa kaiken lähtökohta.

  Toiminnassa korostamme lämpöä ja läheisyyttä. Pienten lasten päivään kuuluu arjen pienten ihmeiden äärelle pysähtyminen ja yhdessä tekeminen. Jokainen lapsi on oma persoonaansa ja yksilölliset tarpeet otetaan huomioon. Säännöllinen arki ja työhön sitoutuneet aikuiset luovat lämpimän ilmapiirin Taikahatun pienten ryhmissä.

 • Loitsu

  Loitsu-ryhmässä on hoitopaikkoja 3–4-vuotiaille lapsille yhteensä 14. Lasten kanssa puuhaa opettaja ja hoitaja. Lapsilähtöisyys on ryhmälle tärkeää. Ryhmä toimii aina pienryhmissä, jotka muodostetaan ikä- ja kehitystason mukaan. Lapsella on mahdollisuus vaikuttaa moneen asiaan, jotta päivä olisi hänelle paras mahdollinen. Näin lapsi kokee toiminnan mielekkääksi ja lapsen osallisuus toteutuu paremmin. Yli kolmevuotiaille sosiaalisten- ja ryhmätaitojen kehittäminen on tärkeää ja ryhmässämme kiinnitämme paljon huomiota siihen, miten kaveria kohdellaan ja millainen on reilu kaveri.

 • Velhot

  Velhoissa on 21 hoitopaikkaa 2–5-vuotiaille lapsille ja toiminta järjestetään kiinteissä pienryhmissä. Ryhmän aikuisina toimii opettaja ja 2 hoitajaa. Suunnittelemme toimintamme vastaamaan lasten tarpeita. Toiminnan aiheet ovat lähellä lapsen maailmaa ja kiinnostuksen kohteita, lapsilähtöisyyttä korostaen. Toiminnassa korostamme ryhmätaitoja, toisen huomioonottamista.

 • Taikaviitat

  4–5-vuotaiden ryhmässä Taikaviitoissa on 14 hoitopaikkaa ja ryhmää ohjaa opettaja ja hoitaja. Ryhmässä järjestetään puolipäiväistä (8.30–12.30) maksutonta varhaiskasvatusta vuonna 2013 syntyneiden lasten perheille. Taikaviitoissa keskitytään lapsilähtöisyyteen ja arjen ihmeisiin, joista syntyy arvokkaita oivalluksia ja eväitä eskaritielle.

Taikahatun ruokalista

Ruokalistaa ei voitu hakea. Katso se täältä!